Μοναστήρια στο νησί της λευκάδας, Ελλάδα - Πολυτελείς Βίλες Θέα Θάλαττα

Μοναστήρια

Μοναστήρι Φανερωμένης

Κοντά στην Πόλη της Λευκάδας βρίσκεται το Μοναστήρι της Φανερωμένης, το οποίο είναι ένα από τα πιο διάσημα μοναστήρια του Νησιού. Συγκεκριμένα, παίζει σπουδαίο ρόλο στην τοπική θρησκευτική ζωή και διαθέτη αρκετά παλιά ιστορία. Κτίστηκε το 1634 όμως η Εκκλησία του επανακτίστηκε αργότερα εξαιτίας πυρκαγιών, και πρόσφατα έχει ανακαινιστεί. Σε ένα από τα νεότερα κτίρια του Μοναστηριού της Φανερωμένης στεγάζεται το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης. Πολλοί προσκυνητές επισκέπτονται το Μοναστήρι προκειμένου να προσευχηθούν και να δοξάσουν το Θεό δίπλα από τον Ιερό Βράχο.

Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου

Το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε το 1911 και έχει εξίσου μακριά ιστορία με το Μοναστήρι της Φανερωμένης. Βρίσκεται κοντά στα Κολλυβάτα της Λευκάδας στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Το Μοναστήρι διέθετε τεράστια περιουσία από φάρμες, ζώα και έκτασης γης (περίπου 107 τ.μ). Στο εσωτερικό του οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις αγιογραφίες και το εικονοστάσιο που αποτελεί αντίγραφο εκείνου που υπάρχει στην Εκκλησία του Αγίου Μηνά.

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη Προδρόμου

Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου κτίστηκε το 1906 σε ένα λόφο στο χωριό Καρυά. Ο πλούτος του ήταν τόσο μεγάλος που το Μοναστήρι είχε τεράστια επιρροή στην οικονομική ζωή της Λευκάδας, όπως επίσης και στην πολιτισμική της ανάπτυξη και την πνευματική ζωή των κατοίκων της. Σήμερα, η Εκκλησία του Μοναστηριού έχει ανακαινιστεί, οι τοιχογραφίες είναι καλοδιατηρημένες και το εσωτερικό της συμπεριλαμβάνει διαφορετικούς χώρους για άντρες και γυναίκες που την επισκέπτονται. Οι τοιχογραφίες του Μοναστηριού απεικονίζουν τα σώματα και τα πρόσωπα των Ορθόδοξων Αγίων, ωστόσο ορισμένα στοιχεία έχουν φθαρεί λόγω της πάροδος των χρόνων.

Ιερά Μονή Ευαγγελίστιας (Κόκκινη Εκκλησία)

Η Ιερά Μονή Ευαγγελίστιας (Κόκκινη Εκκλησία) αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά Μοναστήρια της Λευκάδας και βρίσκεται στην ορεινή περιοχή «Πλατύστομα». Οι τοίχοι της Εκκλησίας είναι διακοσμημένοι με υπέροχες ορθόδοξες εικόνες, ενώ το βλέμμα των επισκεπτών κεντρίζει και το ξύλινο εικονοστάσιο. Το Μοναστήρι κτίστηκε το 1478 με τη χρήση διάφορων φυσικών υλικών, όπως πέτρες και κόκκινος πηλός, από τον οποίο και πήρε το όνομά της η «Κόκκινη Εκκλησιά». Επιπλέον, η Μονή έχει εντυπωσιακό πλούτο, ένα μια εκ των διασημότερων στη Λευκάδα και σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε λόγω του σπουδαίου θρησκευτικού περιεχομένου της.

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη

Το Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη είναι ένα δημοφιλές, καλοδιατηρημένο μοναστήρι στο Ροδάκι της Λευκάδας. Ιδρύθηκε από τον καλόγερο Χαμοσφακίδη το 1654 και μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν εντυπωσιακές τοιχογραφίες Αγίων. Επίσης, υπάρχει μια φήμη ότι εάν ένα ζευγάρι θέλει να κάνει παιδί, οι δύο σύζυγοι μπορούν να προσευχηθούν στην Εκκλησία του Μοναστηριού και τότε θα το αποκτήσουν.

Μοναστήρι Αγίου Νικολάου (Νηρά)

Αυτό το Ορθόδοξο Μοναστήρι βρίσκεται στο χωριό Αθάνι, κτίστηκε το 1637 από ορισμένες οικογένειες ντόπιων κατοίκων και διέθετε μεγάλη περιουσία. Οι όμορφες αγιογραφίες του Μοναστηριού δημιουργήθηκαν από σπουδαίους αγιογράφους, όπως ο Μπέτζος και ο Δισκάρης, και όλες συντηρούνται κατάλληλα.

Ενοικιάσεις Σκαφών

Το Nima Sailing προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες ιστιοπλοΐας στα πιο όμορφα μέρη του Ιονίου Πελάγους.