Μουσεία στο νησί της Λευκάδας, Ελλάδα - Πολυτελείς Βίλες Θέα Θάλαττα

Μουσεία

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκάδας βρίσκεται στην οδό Σικελιανού & Ν. Σβορώνου, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου. Τα εκθέματα του μουσείου είναι κυρίως εργαλεία, πολύτιμοι λίθοι, κεραμικά και κοσμήματα που προέρχονται από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι τους ύστερους Ρωμαϊκούς χρόνους. Κάποια ευρήματα προέρχονται από ανασκαφές των αρχαίων τάφων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Λευκάδας, όπως η Νήρικος και το Νυδρί.

Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης

Το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης διαθέτει μια υπέροχη συλλογή από ποικίλα αντικείμενα που προέρχονται από την περίοδο της Τουρκικής Κατοχής της Ελλάδας μέχρι το 1864, το έτος κατά το οποίο η Λευκάδα ενσωματώθηκε και επίσημα στο Ελληνικό Κράτος. Τα εκθέματα αποκτήθηκαν μετά από ανασκαφές σε τοπικούς ναούς, ενώ στο Μουσείο παρουσιάζονται επίσης δουλειές Επτανήσιων Ζωγράφων. Επιπλέον, χειρόγραφα από το Μοναστήρι συγκαταλέγονται στην συλλογή της Εκκλησιαστικής Τέχνης όπως επίσης και ορισμένοι ασημένιοι σταυροί, ιεροί δίσκοι και παρόμοια αντικείμενα.

Το Λαογραφικό Μουσείο της Μαρίας Κουτσοχέρω

Αυτό το ιδιωτικό, παραδοσιακό μουσείο βρίσκεται το χωριό Καρυά και περιλαμβάνει κεντήματα και άλλα λαογραφικά εκθέματα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο και να ανακαλύψετε περισσότερα για την λαογραφία της Λευκάδας. Παρατηρώντας τα εκθέματα, οι επισκέπτες μπορούν να καταλάβουν πώς ζούσαν οι ντόπιοι στη Λευκάδα στο παρελθόν.

Μουσείο φωνογράφου Λευκάδας

Εάν σας ενδιαφέρει η μουσική, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Φωνογράφου της Λευκάδας. Πρόκειται για ένα μικρό μουσείο που βρίσκεται κοντά στην παλιά Πόλη της Λευκάδας, ενώ ανάμεσα στα εκθέματα θα βρείτε αρχεία, φωνογράφους, όργανα, κ.λπ.

Ενοικιάσεις Σκαφών

Το Nima Sailing προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες ιστιοπλοΐας στα πιο όμορφα μέρη του Ιονίου Πελάγους.